Despre Alba Iulia

Judetul Alba, situat in partea centrala a Romaniei, este impodobit cu regiuni inalte de podis, deal si munte, care fac din acesta un loc de dorit. Are resedinta in orasul Alba Iulia, fosta resedinta a principilor Transilvaniei si capitala politica a Principatului Transilvaniei.

Principalele atractii ale acestui judet sunt portul popular al Buciumanilor si dansul popular "Tarina de la Abrud". De asemenea este bogat in monumente istorice cum ar fi: Catedrala catolica si Biserica Ortodoxa Alba Iulia, Cetatea din Alba Iulia, Muzeul Minelor din Rosia Montana, Cetatea din Sebes si Cetatea din Aiud.

Alba nu se mandreste doar cu istoria. Ea dispune de numeroase trasee de vizitat si de cateva obiective binecunoscute. Complexul Carstic Scarisoara din Muntii Bihorului cu Pestera Scarisoara adaposteste cel mai mare ghetar subteran din Romania, facand din aceasta un punct de interes pentru multi. De asemenea, Pestera Huda lui Papara, Cheile din Valea Ramet, Defileul Ariesului sunt doar cateva din comorile naturii care merita vizitate.

Pensiuni turistice in Alba IuliaPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii