Despre Arad

Localizat in marginea vestica a tarii, judetul Arad este al 6-lea ca marime din Romania, iar suprafata sa se intinde de la raul Mures pana la un afluent al Crisului, numit Crisul Alb. Organizarea teritoriala detine in administrarea sa 1 municipiu, 9 orase si 68 de comune, iar intinsul sau cuprinde o treime din regiunea Crisana si o mica parte din regiunea Banat.

Tinuturile judetului Arad au o flora si fauna bogata si o mare parte din acestea sunt organizate in rezervatii naturale. Astfel, aveti posibiliatea de a alege din foarte multe optiuni - de la parcurile dendrologice, cum ar fi cele de la Macea, Capalna, Bulci si Gurahont, la rezervatii-padure, precum cele de la Raul Mare-Hulmagul sau Rancu-Grosi. In apropiere, se afla pesteri cu remarcabile forme de relief carstic. Spre exemplu, Pestera Liliecilor din apropiere de Moneasa este renumita pentru frumusetea configuratiilor de stalactite si stalagmite din sumbrul interior.

Mai mult decat atat, Gradina Botanica de la Castelul Macea va asteapta cu renumitii ei nuferi colorati. Exista si o rezervatie geologica, langa localitatea Vascau, numita Izbucul de la Calugari, pentru cei care vor sa se aventureze in locuri tainice, ascunse de ochii lumii - cele 12 hectare puse la dispozitia turistilor ofera o imagine foarte expesiva a pamantului, acesta fiind erodat de procesele carstice ce au actionat asupra solului de-a lungul timpului. Cuvantul "izbuc" inseamna "izvor carstic", Izbucul de la Calugari este cel mai deosebit izvor carstic, acesta tasnind intermitent dintr-un perete format din roca calcaroasa.

Dintre monumentele istorice, va invitam sa vizionati cetatile de la Soimus, Taut, Capalnas si Siria. Cea din urma dateaza inca de din secolul al XIV-lea si a fost de-a lungul timpului resedinta pentru clasa nobiliara, printre acestia numarandu-se voievodul Iancu de Hunedoara, regele Sigismund de Luxembourg si conducatorul despotic George Brancovic. Deasemenea, in regiune se gasesc o multitudine de salasuri de cult ctitorite in diverse stiluri arhitecturale, un bun exemplu in acest sens fiind frumoasa Biserica Sarbeasca din Arad, construita in stilul baroc. Va asteptam cu drag!

Pensiuni turistice in AradPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii