Despre Bihor

Judetul Bihor dispune de o multime de obiective turistice care mai de care mai interesante si mai atractive. Baile Felix si Baile 1 mai, considerate inca din timpurile stravechi ca fiind oaze de sanatate si de relaxare, sunt si in prezent apreciate si cautate de multi pentru proprietatile lor curative. Toti cei care sufera de afectiuni reumatice, neurologice si altele vor putea beneficia de namolul sapropelic si apele termale oligometalice, bicarbonate, calcice, sodice, la o temperatura de 43-49 de grade Celsius ideala in orice anotimp.

Tot in zona bailor, pe langa vacanta de relaxare si refacere fizica, veti putea admira si frumusetea naturii. Rezervatia naturala Lacul cu Nuferi protejeaza trei specii de nuferi. Mai puteti vizita si Dealul Sompleu cu avenul Betfia si fosilele pleistocene care fac parte din rezervatia paleontologica, Capela din satul Haieu din secolul XVII. Iubitorii de pescuit pot practica acesta activitate pe marginile bogate ale Crisului Repede, unde veti gasi frumos aranjate langa padure lacurile Santion, Sauaieiu, Palei si Les. Aici veti avea parte de clipe distinse de liniste si pace.

Oradea, resedinta judetului Bihor sau "micul paris" poreclit la inceputul secolului trecut, dispune de o arhitectura deosebita ce imbina mai multe stiluri, cum ar fi stilul secession, ecletic, neoromanesc, baroc si altele. Oradea este unul din orasele care reprezentat un punct de legatura a unor drumuri comerciale esentiale ce uneau occidentul de orient. Orasul va pune la dispozitie numeroase obiective turistice, cladiri cu arhitecturi deosebite. Una din aceste cladiri il constituie Complexul Baroc, alcatuit din Palatul Episcopal, Basilica Romano-Catolica, Sirul Canonicilor, fostul Palat al Finantelor, Manastirea Capucinilor si Teatrul.

Simbolul orasului este marcat de Vulturul Negru, pasajul impodobit cu vitralii deosebite. Cetatea Fortificata, plasat in centrul orasului este una dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati pentagonale din Europa Centrala. In secolul al XVI-lea a fost refacuta in stil italian, asa ca veti putea admira ceva diferit. Daca simti nevoie de ceva si mai iesit comun, restaurantul Ciuperca aseaza in fata dumneavoastra maretia orasului, dar si o masa pe masura. Fie ca alegeti sa urcati pe jos sau cu bicicleta, privelistea va fi cu siguranta de neuitat!

Pensiuni turistice in BihorPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii