Despre Bistrita-Nasaud

Inca din Evul Mediu, Bistrita-Nasaud a fost puntea de legatura intre Transilvania spre Moldova si Maramures, cel mai important fiind drumul european E58. O parte importanta a bogatiilor acestui teritoriu se materializeaza in rezervatii naturale si monumente ale naturii, dintre ele amintim: Parcul National din Muntii Rodnei si Parcul National din Muntii Calimani. Ambele au o fauna si o flora diversa si impresionanta. La cele doua se adauga si formatiunile carstice de la pesterile Tausoare-Zalion si din Valea Cobaselului.

Vestigiile culturale si istorice ale judetului Bistrita-Nasaud stau marturie pentru timpuri de mult apuse. Ruinele Cetatii Cicevlui, Turnul Dogarilor – singurul dintre turnurile Cetatii Bistrita care a ramas in picioare, are o inaltime de 35 de metri, sunt doar cateva dintre monumentele aflate sub protectia legii. Nu trebuie sa omiteti nici Ruinele Castrului Roman Orheiu Bistritei, dar si ruinele Cetatii Rodnei.

Bogatia culturala a acestui judet se intregeste prin edificii religioase spectaculoase, adevarate oaze de puritate si sfintenie. Biserica Evanghelica din Bistrita-Nasaud impresioneaza prin stilul gotic si prin prezenta sa impozanta, turnul bisericii dominand orasul prin inaltimea sa, 75 de metri. Alte lacase de cult de remarcat sunt Manastirea de la Vad ridicata de Stefan cel Mare in stil moldovenesc si Biserica Evanghelica din comuna Dumitra.

In judet se gasesc si statiuni balneoclimaterice, cea mai importanta fiind Sangeorz-Bai aflata la 56 de kilometri distanta de Bistrita si 31 kilometri distanta de Nasaud. Statiunea este inconjurata de paduri de fag si este bogata in izvoare de ape minerale. Aici veti gasi instalatii pentru electro si hidroterapie, buvete pentru cura interna cu ape minerale si instalatii pentru aplicatii cu namol cald si parafina.

Pensiuni turistice in Bistrita-NasaudPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii