Despre Buzau

Aflat pe malul stang al raului Buzau, la 120 de kilometri distanta de Bucuresti, Judetul Buzau se afla la confluenta celor 4 mari provincii Muntenia, Transilvania, Moldova si Dobrogea. Relieful imbina armonios munti in partea de nord si campie in partea de sud.

Important obiectiv turistic al Romaniei, aici intalnim numeroase atractii turistice, marea majoritate create de natura. Rezervatia Vulcanii Noroiosi, aflata in apropiere de localitatea Berca este una dintre cele mai cunoscute atractii buzoiene. Intrarea se face prin DN10 Buzau-Brasov apoi pe DJ 102F SI DC108. Privelistea lunatica a acestui tinut are o explicatie relativ simpla: gazul metan din adancuri isi face cale spre suprafata aducand noroiuri si sare din adancuri. Va puteti bucura de o priveliste mirifica la Barajul de la Siriu – barajul fiind de fapt o hidrocentrala ce se alimenteaza cu apa Lacului Siriu. Inainte de a urca spre Baraj, la 6 kilometri distanta, pe un drum forestier se afla impresionanta Cascada Pruncea sau Casoca.

Impatimitii degustarilor de vin pot face o vizita in Dealul Mare, acolo unde se gasesc zeci de crame, in: Pietroasele, Naemi, Sahateni si Breaza. Zona montana cu mare traditie in cresterea cailor, veti intalni posibilitatea de a cunoaste si invata totul despre cai la Herghelia Cislau. Infiintata in 1894 este singurul loc din tara unde se produce si creste rasa Pursange Englez, cunoscuta la nivel mondial. La Colti, loc cunoscut datorita intenselor exploatari de chihlimbar de odinioara, puteti vizita Muzeul Chihlimbarului si totodata va veti putea achizitiona pietricele interesante de diferite forme si marimi la preturi foarte bune.

Ofertele de cazare sunt variante si tin de posibilitatile fiecaruia. Iubitorii muzicii anilor '60, '70, '80 se vor simti in elementul lor la Flower Power Club Cafe. Acest local aduna iubitorii de muzica buna la un loc, are preturi accesibile si este deschis zilnic. Buzaul este destinatia ideala pentru oricine iubeste muntele, aerul curat si relaxarea.

Pensiuni turistice in BuzauPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii