Despre Caras Severin

Caras-Severin, cu resedinta de judet la Resita, este asezat in extremitatea sud-vestica a Romaniei si face parte din regiunea istorica a Banatului. In afara marginilor judetene - este limitat de Mehedinti, Timis si Hunedoara - are granita partiala pe Dunare cu Serbia. Relieful este predominant muntos, si ce la mai inalte varfuri se gasesc in Muntii Godeanu, spre exemplu Varful Gugu, care detine impresionanta altitudine de 2291 de metri.

In localitatea Resita, puteti viziona Muzeul Banatului Montan de pe Bulevardul Republicii nr. 10, contruit in 1959 (cladirea muzeului se gasea initial intr-un alt loc, insa a fost mutata de doua ori pana sa isi afle in prezenta locatie). Construit in 1959 de catre oficialitatile locale, muzeul va pune la dispozitie o impresionanta colectie de 6000 de exponate, o parte din acestea fiind obtinute cu ocazia explorarii arheologice din localitatile Brezoia si Bocsa.

Cheile Minisului ofera un cadru fascinant asupra naturii inconjuratoare. Principalele atractii turistice ale acestui loc sunt sunt vartejurile marmitelor formate prin eroziune si superbele privelisti ale padurilor de foiose si conifere, cele trei portiuni ale Cheilor, Minis, Bigar si Poneasca fiind asezate in sufletul muntilor.

Pentru pasionatii de pescuit si relaxare, lacul numit Valea lui Iovan, asezat pe un "coridor" al vaii Cernei este zona ideala de vizitat.

Acestea sunt doar cateva exemple ale minunatelor locuri pe care le aveti de vazut aici, asadar va asteptam cu drag sa explorati si restul obiectivelor turistice din tinutul Caras-Severinului.

Pensiuni turistice in Caras SeverinPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii