Despre Cluj

Unul dintre cele mai importante centre economice, culturale si politice, Cluj este o destinatie interesanta pentru toti, in special pentru cei mai tineri. Suprafata judetului ce se intinde pe 6674 kilometri patrati are resedinta in orasul cu acelasi numar, unul dintre cele mai tinere si energice orase din Romania. In jurul acestei asezari urbane se numara 500 de localitati rurale.

Relfieful imbina podisurile cu frumoasele culmi ale muntilor Apuseni ce ocupa 24% din intreaga suprafata, dand intreglui oras un aspect inviorator si totodata cuceritor. Terasele si luncile ale Somesului Mic si al Ariesului inlocuiesc lipsa campiilor si completeaza frumos tabloul. Pe aceste meleaguri s-au stabilit aproximativ 700 de mii de locuitori, dintre care majoritatea sunt romani, 20% fiind completati de maghiari si romi si alte etnii.

In judetul Cluj veti gasi o multime de atractii care mai de care mai interesante. Unul dintre cele mai reprezinte obiective sunt reprezentate de Pestera Mare, Pestera Piatra Ponorului, precum si de centrele istorice Ciucea, Cetatea Dabaca si Castelul Banffy de la Bontida. Castelul Bunffy este gazda muzeului de arta de astazi. Cu o arhitectura care merita apreciata, fiind construita in stil baroc inca din secolul XVIII, acesta este situat in Piata Libera. Cele 22 de incaperi pastreaza lucrari valoroase ale unor sculptori si pictori prestigiosi de pe meleagurile romanesti, precum Nicolae Grigorescu si Nicolae Tonita. De asemenea, veti mai putea vizualiza si alte colectii spectaculoase de arta medievala, de arme, mobilier si covoare.

Pensiuni turistice in ClujPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii