Despre Covasna

Tinutul Covasnei este cuprins intre portiunea dintre valea Raului Negru si varful Lacauti, cel mai inalt din Muntii Vrancei, cu impresionanta altitudine de 1777 metri. Datorita drumurilor anevoiase, aceste meleaguri nu au putut fi exploatate, iar frumusetea vechilor paduri ce pot fi gasite in acesti munti a ramas nestirbita si ofera pana in prezent imagini incantatoare ale splendorii vegetatiei salbatice.

Trasaturile deosebite ale acestei regiuni sunt relieful si populatia, avand aproape o treime din cuprinsul sau acoperit de munti si locuitorii fiind majoritar de origine maghiara. Pentru zonele montane de aici, cei mai insemnati ca altitudine sunt Muntii Nemirei, Muntii Harghitei si Muntii Vrancei.

Judetul Covasna contine statiunea cu acelasi nume, locatie ce nu trebuie sa lipseasca de pe lista dumneavoastra cu obiective turistice. Gratie conditiilor geologice propice, aceasta este renumita pentru varietatea sa de izvoare minerale, fiind considerata una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din tara. Localizata in zona de imbinare a muntilor Carpati, la o inaltime de 600 de metri si cunoscuta supranumita locul celor o mie de izvoare, in statiunea Covasna puteti beneficia de tratarea a numeroase afectiuni, de la cele dermatologice, la cardiovasculare, pana la afectiuni ale aparatului locomotor.

Daca va aflati in orasul Covasna, veti vedea Balta Dracului, emblema a localitatii. Formata din combinarea unor eruptii de gaze si noroi, aceasta a fost inaugurata ca obiectiv turistic incepand cu anul 1881 si folosita ca statiune balneara. Aceasta s-a mutat spre centru, lasand in urma doar o balta de mici dimensiuni.

Pensiuni turistice in CovasnaPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii