Despre Harghita

Judetul Harghita este bogat in peisaje incantatoare, cautate de-a lungul anului de numerosi vizitatori, curiosi sa descopere minunatiile ascunse de aceste meleaguri. De asemenea, Harghita va pune la dispozitie statiuni montane de inalta importanta terapeutica, datorita proprietatilor curative si de relaxare. Printre acestea se afla Baile Tusnad si Harghita, izvorul Borsec, Lacul Rosu si obiectivul turistic Lacul sfanta Ana. Cuprinsul Harghitei este format preponderent din zone muntoase de origine vulcanica si este presarat cu izvoare termale calde.

Celebru pentru variatele optiuni de cure cu ape minerale pe care le ofera, Izvorul Borsec este principala destinatie de relaxare din acest judet. Aceasta statiune de balneo-fizioterapie este recomandata indeosebi pentru persoanele aflate in programele de recuperare medicala. Va asteptam sa va refaceti spiritul si trupul!

Ce puteti vizita? Lacul Rosu este aflat la o inaltime de 980 de metri, langa Cheile Bicazului si in apropierea orasului Gheorgheni si a fost format in urma stratificarii aluvuinilor cazute din partea nordica masivului stancos al Stancii Ucigasului. Aceste formatiuni restante de stanca s-au sedimentat in calea paraului Bicajel, sub forma unui lac-baraj natural.

Lacul Bicaz, supranumit si Izvorul Muntelui, intretine centrala hidroelectrica de la Bicaz-Stejaru si constituie cel mai mare lac antropic din Romania. De asemenea, Sapte Izvoare alimenteaza statiunea cu apa potabila, iar Grota Ursilor ofera o imagistica deosebita a reliefului carstic, format prin eroziune naturala, datorata infiltrarii apei in roca. Aflata la 2 kilometri de centrul statiunii Borsec, Cetatea Bufnitelor contine ruinele unor constructii ce dateaza din Primul Razboi Mondial.

Tinutul Harghitei detine pe teritoriul sau si cateva vestigii religoioase de seama, printre care Manastirea Fagetel, Manastirea Izvorul Muresului, ctitorita in stil brancovenesc, Manastirea Sfantul Prooroc Ilie si schitul Gura-Izvorului. Va recomandam sa vizionati Manastirea Sfantul Ilie din localitatea Toplita, ctitorita in anul 1928 de catre Patriarhul Miron Cristea. La inceputuri, Staretia, cu frumoasele sale picturi ale sfintilor, avea in apropierea sa o Fantana inchinata Eroilor cazuti in lupta pentru dezrobirea Ardealului. Pictura veche a necesitat restaurari, deoarece fusese ruinata aproape in totalitate la mutarea Bisericii de la Stanceni, in actuala locatie si se afla in prezent sub tutela Episcopiei Harghitei.

In incinta manastirii a fost cladit mai tarziu un muzeu in care se afla astazi o importanta compilatie iconografica, pictata pe sticla si lemn, ce dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea. De asemenea, aici mai puteti viziona o multime de carti si obiecte liturgice vechi si o pretioasa colectie de arta bazilica. Putin inaintea infiintarii muzeului, a fost ridicat si sfintit paraclisul, ce poarta hramul Izvorului Tamaduirii.

Pensiuni turistice in HarghitaPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii