Despre Iasi

Aflat in partea de est a tarii, capitala a Moldovei si important centru cultural, Iasiul caci despre el este vorba, ramane unul dintre cele mai importante orase ale Romaniei. Cu o istorie marcanta, acest oras al marilor idei a oferit de-a lungul timpului oameni remarcanti pentru istoria romanilor, de la poeti si scriitori pana la domnitori, mitropoliti si savanti celebri. In orasul celor sapte coline a fost infiintata prima Universitate din tara, in 1860, iar un alt eveniment de mare anvergura a fost infaptuirea primei mari uniri, la Iasi in 1918.

Orasul Iasi se poate asemana cu un batran ganditor, fiind un amestesc placut de modernitate si istorie. Marturie a bogatei istorii ce-a impovarat umerii Iasilor stau Biserica Sfantul Nicolae Domnesc ( ctitorie a lui Stefan cel Mare), Biserica Trei Ierarhi, Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitana ( aici se gasesc moastele Sfintei Cuvioase Parascheva – ce aduna anual milioane de pelerini), Opera Nationala Romana, Ateneul Tanarasi.

Iasiul dispune de un aeroport international ce are o aerogara modernizata si un proiect de realizare a unei piste de 2.400 m. Spre deosebire de alte orase in care dupa ora 22:00 nu se mai vede picior de om pe strada, Iasiul sta bine la capitolul viata de noapte, tineri entuziasti misuna prin cluburi si pub-uri cu muzica pe toate gusturile si preturi accesibile.

Pensiuni turistice in IasiPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii