Despre Maramures

Situat in nordul Romaniei, Maramuresul este un loc deosebit ce surprinde prin simplitate, naturalete si bogatie. Cu o cultura traditionala, taramul este impartit in 4 zone etno-folclorice ce cuprind Tara Choarului, Tara Lapusului, Tara Maramuresului – o intindere istorica situata in parta de nord-est – si Tara Codrului. In Baia Mare, fiind si resedinta Maramuresului, se dezvolta totodata o zona metropolitana. Pe langa varietatea traditionala a acestei minunate asezari exista si o diferentiere culturala. Aici si-au gasit locul romani, evrei, maghiari, germani si multi altii.

Principalul mestesug cu care se indeletnicesc locuitorii este prelucrarea lemnului. Faimos pentru arhitectura originala, Maramuresul este cunoscut si ca "Taramul Lemnului". Satele traditionale cu casele, manastirile, si vechile biserici – datand inca din secolul al XVI-lea – constituie principalele atractii.

Locurile faimoase, precum Barsana si Cimitirul Vesel de la Sapanta, sunt vizitate de turisti din toata lumea.Datorita faptului ca traficul nu este aglomerat, biciclistii au prioritate. Pentru ei, in Muntii Gutai sunt amenajate 38 de trasee gata sa fie explorate! Indiferent de situatie, in Maramures veti gasi mereu un loc deosebit pentru relaxare, in care puteti descoperi totodata un mod diferit de a trai.

Pensiuni turistice in MaramuresPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii