Despre Neamt

Aflat la limita dintre Podisul Moldovei si Carpatii Orientali, Judetul Neamt se afla in partea central-estica a Romaniei, in regiunea Moldova. Aceasta zona este un important punct turistic al tarii datorita vestigiilor istorice, dar si datorita privelistii, o adevarat oaza de sanatate. Este locul ideal pentru un sejur de relaxare, se afla la 350 de km de Bucuresti, 325 km de Cluj-Napoca, 620 km de Timisoara si 480 km de Constanta.

Cunoscut in special pentru Masivul Ceahlau-impunator si impresionant datorita peisajului, Judetul Neamt a fost de-a lungul timpului subiect al paginilor de literatura, ca de altfel toata aceasta zona a Moldovei. Legenda spune ca in Masivul Ceahlau traia Zamolxis, zeul dacilor. Tinutul apare mentionat sub numele de Neamt din 1403, intr-un document a lui Alexandru cel Bun.

Exista mai multe puncte de interes turistic in judet, de la statiunile balneoclimaterice : Baltatesti si Oglinzi, la statiuni de interes cultural: Piatra Neamt si Targu Neamt, cu monumente ale trecutului ce isi pastreaza aerul mistic de odinioara datorita conservarii cu mare grija: Cetatea Neamt – ridicata in secolul XVI de Petru I si Curtea Domneasca. Nu trebuie sa uitam de Cheile Bicazului, obiectiv turistic vizitat anual de milioane de turisti, atat din tara cat si din strainatate.

Pe raza Judetului Neamt gasim si numeroase formatiuni carstice, dintre care cele accesibile publicului sunt: Complexul Detunate (aflat in Masivul Ceahlau), Pestera Groapa cu Var (comuna Ceahlau) si Pestera Trei Fantani (comuna Damuc). Judetul dispune de o retea bogata de hoteluri, pensiuni si popasuri turistice, aici practicandu-se turismul pe tot parcursul anului.

Pensiuni turistice in NeamtPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii