Despre Salaj

Acest judet dispune de numeroase puncte de interes turistic, incarcate de istorie, mister si cultura. Gradina Zeilor se situeaza in apropiere de satul Galgau Almasului si se intinde pe o suprafata de 5 hectare. Gradina cuprinde un ansamblu de roci dispuse in fel de fel de forme care s-au format prin prabusire si erodare, protejate de lege din anul 2000. Zona cu datini ce inca sunt pastrate, aici se desfasoara manifestari culturale, cum ar fi "Fata Catanii" pe 20 iulie. Participati si veti afla despre legenda ce invaluie acest loc. Un alt obiectiv cu o istorie milenara este Cetatea Bathory, situata in comuna Simleul Silvaniei. Cetatea dateaza de la 1354, iar din cetatea de odinioara s-au pastrat doar zidurile de piatra cu grosimea de 2 metri.

Cea mai reprezentativa biserica din regiune, consemnata in numeroase lucrari de specialitate este Biserica de lemn din Fildu de Sus. Realizata la 1727, aceasta biserica este cunoscuta pentru coiful foarte ascutit si pentru picturile murale ce o impodobesc , extrem de bine pastrate.

Pentru cei ce cauta o baza de tratament pentru vindecarea diferitelor afectiuni, in statiunea Baile Boghis isi pot gasi alinarea. Baza medicala de aici dispune de sali de kinetoterapie, fizioterapie, bazin de balneatie si hidrokinetoterapie. Accesul se face usor, statiunea se afla pe drumul judetean DJ191D si se afla la o distanta de 135 kilometri distanta de Cluj, 45 de kilometri distanta de Zalau si 15 kilometri distanta de Simleul Silvaniei.

Pensiuni turistice in SalajPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii