Despre Timis

Judetul Timis este o regiune istorica a Banatului, si ocupa primul loc ca suprafata din Romania, cu o intindere de 3,6% din teritoriul tarii. Acesta este situat in vest, unde romania se invecineaza cu Serbia si Ungaria si este marginit de judetele Hunedoara, Caras-Severin si Arad, fiind strabatut de raurile Bega, Timis, Mures si Aranca. Organizarea administrativa a judetului cuprinde doua municipii - Timisoara si Lugoj.

Numele regiunii provine de la raul Timis, cunoscut in antichitatea romana drept Tibiscus sau Tibis. Principalele atractii turistice din zona sunt: Timisoara, Lugoj, statiunea recreationala de la Buzias, zona din jurul Fagetului si castelele de la Carani si Banloc. De asemenea, tinutul Timisului ofera numeroase locuri propice pentru vanatoare sau pescuit.

Aici, pescarii sportivi de pretutindeni se vor bucura de un continut piscicol variat, creat prin amenajarea unor lacuri antropice precum Pischeia, Dumbravita si altele. Spre exemplu, lacul Surduc a fost sistematizat in jurul anilor 1970, iar in prezent are o diversificata functie recreativa in judet - zona este folosita pentru pescuit, sau ca strand si chiar schi nautic!

Turismul in aceste locuri este favorizat de potentialul natural variat. Zonele montane ofera peisaje pitoresti, iar revigorantele izvoare termale sau minerale sunt faimoase pentru proprietatile lor curative. Turismul balnear este practicabil atat in statiunea Buzies, apartinad orasului Timisoara, cat si in localitati precum Deta, Lovrin si Calacea. Muntii Poiana Ruscai, cu o altitudine de apromativ 600 de metri, ofera o viziune peisagistica incantatoare si relaxanta, ideala pentru drumetii si recreere.

Mai mult decat atat, oferta turistica dispune de completari cu evenimente culturale, prezentari de traditii si numeroase ansambluri de stiluri arhitecturale si monumente.Multe dintre acestea se gasesc in municipiul Timisoara - de la podul din metal proiectat de inginerul Eiffel pana la Cazinoul Militar sau impozantul Palat Baroc. In plus, puteti admira multitudinea de biserici create in stil vechi din regiuni precum Poieni, Dragomiresti, Pietroasa sau Margina.

Printre principalele evenimente traditionale care au loc in comunele si centrele urbane din judet se numara rugile, festivalurile folclorice si organizarea micilor targuri si expozitii. Astfel, Judetul Timis este foarte bine reprezentat in ceea ce priveste traditia si arta mestesugareasca romaneasca, practicate inca in unele localitati precum Faget sau Dumbrava, nenumarate creatii fiind expuse de-a lungul timpului la Muzeul Satului Banatean.

Pensiuni turistice in TimisPensiunea Ambient margarete pensiuni

Prin excelenta un mediu creat cu atentie pentru oaspeti, adaptat nevoilor si asteptarilor cele mai exigente....
detalii


Pensiunea Ana margarete pensiuni

Principalul avantaj al sederii la aceasta pensiune il reprezinta pozitionarea foarte aproape de centrul statiunii si linistea pe care o veti gasi aici, avand in imprejurimea ei padure. ...
detalii


Pensiunea Belascu margarete pensiuni

Misiunea noastra consta in transformarea unui client in prieten. Dorim ca plecarea din pensiune sa fie un moment in care iti vei spune: vreau sa revin. ...
detalii