Despre Vrancea
Tinutul Vrancei este localizat in partea de sud-est a Romaniei si are resedinta de judet in orasul Focsani. Etimologia numelui de "Vrancea" este incerta, insa se presupune ca ar fi un derivat al cuvantului "francea" (provenient din "francu", termen ce in romana veche insemna "occidental").
Fiind asezata in cea mai activa zona seismica din Romania, alcatuirea teritoriala a judetului Vrancea se bucura de o mare varietate a formelor de relief, creand astfel contextul propice pentru aparitia celor mai interesante si diverse ecosisteme. In prezent, multe dintre acestea sunt protejate de lege si expuse ca destinatii turistice sub aspectul rezervatiilor naturale. Aceste incantatoare concentratii ofera imagini captivante ale naturii. Spre exemplu, in rezervatia geologica denumita "Focul Viu", veti gasi crevase formate in suprafata pamantului prin care ies flacari inalte de aproximativ 40 de centimetri, datorita emisiilor de gaz care erup si ard instantaneu.
In imprejurimile Focsaniului, veti gasi de asemenea rezervatia Scruntaru de la Reghiu, remarcabila pentru numeroasele cascade, belsugul vegetatiei si peisagistica de un colorit neobisnuit. Imaginea de ansamblu ofera o infatisare feerica, asemanatoare cu cea a unui castel medieval. Tinutul Vrancei este de asemenea renumit pentru vestigiile religioase si istorice pe care le are pe teritoriul sau. Ruinele fortificatiei Craciuna din apropierea orasului Focsani dateaza inca din secolul al XIII-lea. Mai tarziu, cetatea a fost intarita ca avanpost impotriva invaziilor turcesti. Edificiile religioase celebre din zona au fost ctitorite mai tarziu, incepand cu secolul al XVI-lea, precum Manastirea Vizantea, construita de catre domnitorul Ieremia Movila langa Focsani, sau Manastirea Soveja, cladita in secolul al XVII-lea de catre Matei Basarab.
Va recomandam sa nu ratati vizionarea "Mausoleului Eroilor" de la Marasesti si Marasti, monumente ridicate in cinstea ostasilor cazuti in bataliile crancene purtate aici in timpul Primului Razboi Mondial, in jurul anului 1917. In aceste locuri, Armata Romana a reusit sa schimbe cursul istoriei prin eroismul si curajul de care a dat dovada. Vizitarea caselor memoriale si muzeelor din aceasta regiune constituie un imperativ - va propunem Muzeul Satului din Petresti, Casa Memoriala a scriitorului Alexandru Vlahuta si muzeul tematic "Unirii" din Focsani.
Pensiuni turistice in Vrancea
Pensiunea Ambient 

Pensiunea Ana 

Pensiunea Belascu 
